keskiviikko 3. elokuuta 2016

Osallistujan ohjeet 2016

Sparrimaraton on reipashenkinen koko kansalle avoin kamppailu-urheilutapahtuma, jonka tavoitteena on paitsi tehdä hyväntekeväisyyttä, myös tuoda kamppailukansaa yli seura- ja lajirajojen yhteen hauskan yhdessäolon ja leikkimielisen kilvoittelun merkeissä. Toivommekin siis kaikilta osallistujilta ennen kaikkea hyvää fiilistä ja reipasta itsensäylittämistä sparriminuutteja urakoimalla!

Ovet avataan lauantaiaamuna viimeistään klo 9:30. Tapahtuma alkaa 9:45 avajaispuheella ja ensimmäinen sparrierä pyörähtää käyntiin tasan kello 10. Matolle saa tulla mihin tahansa aikaan, ja poistuakin saa omien aikataulujen mukaan.


Tässä käytännön neuvoja tapahtumaan osallistuville sparraajille:


Salille saapuminen


Salin osoite on Erämiehenkatu 14. Salin pihassa on muutamia parkkipaikkoja. Lisää ilmaisia parkkipaikkoja löytyy Loukkukadulta, joka kääntyy Jyväskylän keskustasta päin tultaessa vasemmalle juuri ennen Fight Clubin rakennusta. Loukkukadun alussa on liikehuoneista Vauvauva, jonka edessä on myös parkkipaikkoja. Liike on auki lauantaina, joten päiväsaikaan (klo 10-14) parkkipaikat tulee jättää liikkeen asiakkaiden käyttöön. Parkkipaikkoja löytyy n. 200 m päästä Loukkukadulle kääntymisen jälkeen. Lisää parkkipaikkoja löytyy Köhniöjärven uimarannalta, joka löytyy jatkamalla Erämiehenkatua n. 500 m salilta eteen päin.


- Jyväskyläläisiä kannustetaan suosimaan paikanpäälle saapumista joko joukkoliikenteellä, pyörällä tai hätätapauksessa kimppakyydeillä. Ennakkotietojen mukaan ulkopaikkakuntalaisia on tulossa tapahtumaan reilusti, joten olisi hyvä säästellä alueen parkkipaikkoja mahdollisuuksien mukaan heille.


- Salilla päivystää koko päivän ajan sali-isäntä tai -emäntä, jolle osallistumismaksu suoritetaan. Osallistumismaksu on 10 €, mutta halutessaan saa lahjoittaa enemmänkin. Maksut menevät lyhentämättöminä Lastu ry:lle. Sali-isäntä tai -emäntä vastaa myös kysymyksiin ja kertoo miten salilla toimitaan. Osallistujat voivat lisätä nimensä lahjoittajalistaan lahjoittamansa summan kera, mutta tämä ei ole pakollista.


- Salilla on koko tapahtuman ajan avoimet ovet yleisölle. Salin tiloihin saa käydä tutustumassa ohjatusti eli myös pukuhuoneilla saattaa käydä muitakin kuin sparraajia. Pukuhuoneissa saa säilyttää päivän aikana tavaroita, mutta maton vierellä on myös erillinen hyllykkö tavaroiden säilyttämistä varten. Ainakin arvotavarat kannattaa pitää lähettyvillä, sillä Fight Club ei pysty vastaamaan mahdollisista katoamistapauksista.


- Pukuhuoneet ovat salin alakerrassa, ja matto sekä kehä yläkerrassa, joten osallistujien on hyvä varata mukaansa jotkut sisätossut salilla liikkumista varten. Jalkojenpesupistettä ei ole yläkerrassa.


Sparrit


- Salilta löytyy yleinen eräkello, joka käynnistyy klo 10. Yleinen eräkello pyörittää 5 minuutin eriä minuutin palautuksella.


- Sparrien määrässä kilvoitellaan, ja tapahtuman lopuksi palkitaan päivän ahkerin sparraaja. Maksettuasi osallistumismaksun saat lisätä nimesi seinällä olevaan seurantalistaan. Seuranta on sparraajien omalla vastuulla, eli jokainen merkkaa itse sparraamansa erät ylös. Asiassa toivotaan rehtiä pelihenkeä, eli seurantalistaan merkataan oikea määrä sparrattuja eriä. 


- Ennen ensimmäisiä sparrieriä kannattaa verrytellä ja lämmitellä hyvin. Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa muutaman erän alkuun rauhallisella temmolla. Näin vältät turhia loukkaantumisia.


- Tapahtuman on tarkoitus tuottaa hyvää mieltä paitsi lastenosastojen väelle, myös katsojille ja osallistujille. Pidetäänhän sparreissa siis hyvä urheiluhenki, ja jätetään hampaat irvessä suoritettavat haastesparrit seuraaviin kilpailuihin :)


- Puolen päivän tienoilla sparrataan päivän kiireisimmät tunnit, joten tehdään sopuisasti tilaa toisillemme, ja katsotaan että kaikki mahtuvat sparraamaan turvallisesti.


- Lajinäytös 15 pidetään kehässä, joten noina aikoina kehä on n. 30 minuuttia pois sparraajien käytöstä. Matolla pyöritetään kuitenkin läpi päivän sparreja, joten myös lajinäytösten aikaan saa ja pitää sparrata. Lajinäytöksissä on selostus, joten kovaäänistä jutustelua voi niiden aikana välttää.


- Sparrit ovat avoimet myös ns. sisarlajien edustajille, kuten potkunyrkkeilijöille, thainyrkkeilijöille, judokoille ja hapkidon harrastajille. Pystyottelusparraus painottuu salin kehän puoleiseen päätyyn. Ruuhkaisimpina tunteina toivomme painiväen suosivan mattosparria. Jos edustat jotain muuta lajia, kuin Fight Clubin lajivalikoimaan kuuluvia, niin mainitsethan esittäytyessäsi tämän sparriparillesi.


Hyvinvointi


- Hyvän fiiliksen lisäksi tapahtuman tärkein periaate osallistujille on turvallisuus: huomioidaan siis sparratessa kanssakamppailijoita, ja vältetään sparratessa turhia yhteentörmäyksiä.


- Mahdollisten pikkuhaavereiden varalle salilta löytyy pakastin, joka on täytetty jääpusseilla. Pakastimen vieressä on ensiapulaukku, josta löytyvät haavanhoitovälineet.


- Erilaisia haasteita on heitelty puolin ja toisin, ja monet lähtevätkin urakoimaan reilua määrää sparrieriä. Tunnistathan kuitenkin omat rajasi, ja pidät huolta siitä, että syöt ja juot riittävästi pitkin päivää. Pidä myös säännöllisin väliajoin pidempiä taukoja, vaikka haluaisitkin sparrata koko päivän. Salin pihaan on rakennettu hieno piknik-alue, jossa voit käydä levähtämässä ja syömässä eväitä. Lähin ruokakauppa löytyy salin läheltä osoitteesta Kypärätie 22. Siwan vieressä on myös pitseria.


- Salilla on noin kello 11 alkaen avoinna kahvila, mistä löytyy suolaista ja makeaa syötävää sekä erilaisia virvokkeita. Kannattaa siis varata pikkurahaa mukaan kahvilassa asiointia varten. Kahvilan tuotto menee myös lyhentämättömänä Lastu ry:lle.


- Jos aiot sparrata useamman tunnin tai jopa koko päivän, niin huolehdithan jo etukäteen tankkauksesta ja levosta. Tällaista urakkaa ei kannata lähteä suorittamaan väsyneenä. Lepää perjantaina tai jos haluat treenata, niin tee jokin kevyt harjoitus tai kehonhuolto. Syö reilusti ja juo pitkin päivää nestettä. Älä käy juhlimassa perjantaina, jos aiot lauantaina ylittää itsesi sparrimatolla :)

- Jos aiot sparrata pitkään, kannattaa mukaan varata useampi treenivaatekerta. Lisäksi puvun alla kannattaa pitää pitkähihaista rashgurdia sekä pitkiä painitrikoita. Varusteet kannattaa vaihtaa ainakin kerran päivän aikana. Sparraajan iho kiittää tästä huomiosta.

- Fight Clubin välittömässä läheisyydessä on Köhniöjärven uimaranta, jota kannattaa hyödyntää virkistäytymiseen Sparrimaratonin aikana. Varaa siis uimapuku mukaan!


- Tapahtuma on alkoholiton. Alkoholia ei siis nautita Fight Clubin tiloissa eikä salin välittömässä läheisyydessä. Osallistujilta edellytetään selväpäisyyttä. Juhlitaan siis vasta illalla tapahtuman päätyttyä.


Jos jokin Fight Clubille saapumiseen tai Sparrimaratoniin liittyvä asia mietityttää, tai haluat saada vaikkapa vihjeitä Jyväskylässä ruokailuun, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti